lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hampaiden vetyperoksiton laservalkaisu

Hampaani ovat aina olleet minulle kova paikka: niitä on oiottu kivuliaasti lapsena monta vuotta ja lopputulokseksi sain edelleen vinot hampaat ja (telaketjuista) oudot läikät etuhampaisiin, joista kysyttäessä hammaslääkärit eivät ole suostuneet antamaan kunnollista vastausta, mutisivat vain jotain liimasta. Hampaani ovat lisäksi hyvinkin keltaiset, vaikka en juo kahvia, teetä tai punaviiniä, enkä ole koskaan tupakoinut. Mietinkin pitkään laitanko kuvia tekstin seuraksi ollenkaan, mutta ehkä parille lukijalleni voin "täyden arvion" laittaa :)

Paikallisessa kauneushoitolassa oli tarjouksessa 120 eurolla vetyperoksiton laservalkaisu, jossa luvattiin hampaiden vaalentuvan 2-9 sävyä kivuttomasti ja vihlomatta. Päätin kokeilla juuri kivuttomuuden takia, vaikka yleensä varoitellaankin vain menemään hammaslääkärin tekemään valkaisuun.  Olen kuitenkin kuullut, että ne vihlovat (ja paljon!). Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, koska epäilin, että luvattu 2 sävyn muutos saadaan aikaiseksi pelkästään valotusta muuttamalla tai vakuuttavalla puheella.

(Aiemmin olen kokeillut valkaisevia hammastahnoja ja Yotuelin valkaisupuikkoa, mutta en ole saanut tuloksia aikaan. Tosin se voi johtua siitä, etten ole jaksanut käyttää tököttejä tarpeeksi pitkään..)

Pari päivää ennen valkaisua kävin hammaskiven poistossa, joka jo sai hampaiden yleisilmeen näyttämään siistimmältä. Hammaskiven poistossa kannattaa ehdottomasti käydä ensin!

Hoitolassa hampaani valokuvattiin aluksi, jotta lopputulosta voitaisiin verrata. Valkaisu suoritettiin kolmessa 15 minuutin jaksossa, joissa suuhun asetettiin geelillä täytetty muotti ja siihen kohdistettiin laser-valo. Muotti ei sinänsä tuntunut pahalta, mitä nyt leuat alkoivat väsymään sen puremisesta. Ensimmäisen jakson aikana jouduin hieman taistelemaan nielemishaluja vastaan, mutta viimeinen jakso meni melkein hujauksessa eikä kuolakaan valunut, kuten hoitaja varoitteli. Hoito ei myöskään missään välissä sattunut tai vihlonut. Lähinnä hammastahnalta maistunut geeli poltteli hiukan huulilla, kun sitä pääsi valumaan ulos muotista muottia suuhun asetettaessa.

Lopputulokseen en ole missään nimessä tyytyväinen. Hoitaja sai vaivoin muutokseksi kaksi sävyä verratessaan mallihampaisiin ja hoitolan ennen-jälkeen -valokuvissa hampaani näyttivät hieman vaaleammilta jälkeenpäin, mutta niin myös ihoni. Kun huomautin, ettei kuvia voi verrata, koska jälkimmäinen kuva on kauttaaltaan valottuneempi, hoitaja meni vaikeaksi. Isoimman ongelman kuitenkin aiheuttivat etuhampaissani olleet läikät, joiden toivoin erottuvan vähemmän valkaisun jälkeen. Ne päinvastoi korostuivat entisestään, josta henkilökunta oli selvästi hädissään, mutta yritti vakuutella minulle, että päivässä-parissa muutos tasoittuu ja hampaat vaalenevat vielä. He pyysivätkin käymään uudestaan viikonlopun jälkeen.

Hampaat n. tunti valkaisun jälkeen. Vaaleat läikät suorastaan loistivat ja poistuin hoitolasta surkeana.

Tässä omat ennen - jälkeen - kuvani, harmi vain etten tarkistanut ennen-kuvan laatua ottopäivänä.. Nyt niitä on vaikeampi verrata, kun toinen on epäselvempi (huomaa myös huulten väriero), mutta mielestäni muutosta ei ole tapahtunut nimeksikään. Ennen-kuva on otettu hammaskiven poiston jälkeen ja jälkeen-kuva 3 päivää valkaisun jälkeen. Vaaleat läikät ovat jotenkin rakeisemman näköiset kuvassa ja peilistä katsottuna hampaiden alaosat ovat ehkä himpun vaalemmat, mutta vaikutus ei ole ylettänyt ienten lähelle varsinkaan ylähampaissa.


Loppujen lopuksi heitin mielestäni 120 euroa kankkulan kaivoon. Onneksi se oli tarjoushinta, normaalisti olisin joutunut pulittamaan 250 euroa! Jatkossa taidan pitäytyä vain hammaskiven poistossa, siinä oli hinta-laatu-suhde kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti